Results 1 to 3 of 3

Thread: start idle issue .

  1. #1
    Registered User
    Name: marcus

    maccavvy's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Barnsley UK
    Posts
    44
    Like
    8
    Liked 15 Times in 9 Posts

    start idle issue .

    Hi guys . I had my blower off 3 weeks ago. cleaned the IC and blower put in new plugs .

    Since then when I 1st fire it up the revs drop super low for a second before picking up a bit

    but until its warm it doesnt idle at a good speed .


    Ive checked pipes and cant see any air leaks and all pipes are on and connected.. Any ideas

  2. #2
    Registered User
    Name: Chuck


    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Charleroi,Pa
    Posts
    114
    Like
    9
    Liked 23 Times in 16 Posts
    Clean the throttle body opening around the butterfly area and clean the idle air by pass valve real well, use choke and carburetor cleaner or throttle body cleaner, (If it still acts up after that replace the idle air bypass valve only use OEM ford part if possible.

  3. #3
    Registered User
    Name:

    Black Molly's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Never Never land
    Posts
    2,903
    Like
    0
    Liked 3 Times in 2 Posts
    +2 on the iac...maybe clean the mafs...you might also need to reset your ecu do to it now getting better and fuel ratio.
    Last edited by Black Molly; 10-10-2018 at 05:04 PM. Reason: Error

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •